ALKMAAR - November is de Diabetes Awareness maand. Naar aanleiding daarvan komt Arjen Buringa uit Alkmaar op zondag 27 november vertellen over zijn leven met diabetes in de bibliotheek Alkmaar. Hij heeft sinds 1974 diabetes, een ziekte die bij hem in de familie vaker voorkomt. Na het overlijden van zijn moeder in 2016 is hij zich gaan verdiepen in de diabetesgeschiedenis van zijn voorouders.

Gedurende deze studie ontdekte hij dat je levensstijl een rol speelt in het ontstaan en verloop van deze ziekte. Hij heeft er een boek over geschreven met de titel 'Je kan er oud mee worden, leven met een chronische ziekte'. Arjen Buringa is jarenlang actief geweest binnen de Diabetes Vereniging Nederland, zowel landelijk als regionaal, en voor het Diabetes Fonds.

Aanmelden
Wil je meer weten over leven met diabetes? Meld je dan aan via bknw.nl/agenda. De presentatie van Arjen Buringa is op zondag 27 november in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) en start om 14.00 uur.

Health Podium
Deze activiteit is een onderdeel van het Health Podium en is mogelijk gemaakt door het Alkmaars Preventieakkoord. Het Health Podium is het fysieke podium in Bibliotheek Alkmaar centrum en De Mare voor organisaties die iets betekenen op het gebied van gezond leven. Dit podium geeft inwoners van Alkmaar op een laagdrempelige manier toegang tot informatie over een gezonde leefstijl.