ALKMAAR - Wie van (tweedehands) boeken houdt en op zoek is naar mooie titels krijgt hier een adresje op een mooi plekje in Alkmaar!
Voor sommige mensen een droom, voor anderen iets onbegrijpelijks; eigenaar te zijn van een boekwinkel. Maar de tweedehands boekwinkel, excusez antiquariaat De Alkenaer, die wij ontdekt hebben, is... een feest!

Overal staan boekenkasten, maar daarvoor boekenstapels, en stapels en stapeltjes boeken! Plus nog 2 verdiepingen...De heer Alkenaer, eigenaar en ruim 75 plus, geniet van zijn boeken, leest zelf veel, is een kenner en heeft nog veel zin in de boekenzaak, en boekenverkoop, vlak bij de Singel en de molen(Ritsepoort).

Echter de huisbaas wil huurverhoging en ja.. dat is een beetje veel meer huur per maand dan de laatste 25 jaar per maand betaald werd. De afspraak is nu dat over 14 maanden en enkele dagen het antiquariaat "leeg" is. Maar 14 maanden is nog ver weg en de winkel is nog heel vol!!!!

Mooie dichtbundels, biografieën, muziek, boeken in verschillende talen, prachtige kinderboeken voor verzamelaars en lezer; voor elk wat wils. Ook deze redactieleden wilden "een" boekje en gingen met elk 6 stuks weg; zo leuk en bijzonder, en dan de verhalen van meneer Alkenaer; het is een genot om daar langs te gaan. Niet elke dag open, 2 dagen op een dag af, 2 dagen op een dag af.... vrijdag en zaterdag zeker open en maandag en dinsdag vermoedelijk...

Met recht de titel: Bijzonderste :speciale" zoveelste hands Boekenwinkel!