ALKMAAR - Met Break Out wil Lesse als Noord-Holland Noord inzending het COC Songfestival omverblazen. De derde single van de jonge, ambitieuze Alkmaarse singersongwriter past helemaal in zijn bescheiden oeuvre van 3 songs die allemaal gaan over emancipatie, geloven in jezelf en je dromen najagen.


Break Out is een positieve popsong waarin Lesse de queer community oproept om hun plek in de wereld op te eisen. “So we’re gonna break out // Show your face and be loud // We’re going to make it // Mark the world as our stage!”, luidt het aanstekelijke refrein. Lesse zelf is verlegen en bescheiden, maar op het podium eist hij zijn plek op. Break Out is net zo: een afwisselende song met kwetsbare momenten en uitbundige expressie.

“Met dit lied wil ik laten zien dat het nog steeds knap lastig kan zijn om je stem te laten gelden en je identiteit te omarmen in een maatschappij die daar lang niet altijd op zit te wachten” vertelt Lesse. “Zelfs nu, nu we qua welvaart en vrijheid zoveel hebben verworven, worden mensen die afwijken van de norm nog veel te vaak gediscrimineerd. Break Out is een strijdlied: dit pikken we niet meer.”

De single komt 8 november uit. Een dag voor het COC Songfestival, dat op 9 november zal worden georganiseerd in Theater de Munt in Weert. Lesse is op deze jubileumeditie van het COC Songfestival de inzending van Noord-Holland Noord.

Break Out sluit naadloos aan op Lesses vorige singles: The Ghost (2018) en Drive Away (2019). Je angsten tegemoet treden en persoonlijke groei zijn terugkerende thema’s in zijn muziek.
The Ghost en Drive Away werden gedraaid op NPO Radio 2, NPO Radio 1 en 3FM, en staan o.a. in de Spotify playlist van NPO Radio 2 Annemiekes A-lijst. Lesse werkt momenteel aan meer materiaal en ter gelegenheid van zijn debuut één jaar geleden, verschijnt er op 22 november een video-clip van The Ghost.