HEERHUGOWAARD - Magentazorg start dinsdag 11 mei 2021 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson te verhogen. Het zogeheten Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) leert deelnemers, patiënt en partner of mantelzorger, beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Magentazorg heeft in samenwerking met PPEP4ALL de cursus gedigitaliseerd en u kunt de cursus nu vanuit uw eigen huis volgen.


De cursus heeft als doel de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren. Psychische en psychosociale gevolgen voor patiënt en partner/mantelzorgers kunnen beter worden gemanaged. Het is gericht op dat wat nog wel kan, ondanks de beperkingen. Er wordt gewerkt met aparte groepen voor patiënten en partners, waardoor patiënten of partners ook alleen kunnen meedoen. Het onderlinge contact met andere patiënten en partners wordt veelal als zeer waardevol beschouwd. Een cursist: "Mijn man en ik hebben geleerd om meer en beter met elkaar te praten. Het praten met de deelnemers in de partnergroep heeft mij meer begrip gegeven voor de beperkingen die mijn man heeft door zijn chronische ziekte."

Cursusdata
De PPEP4ALL-cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt digitaal gegeven op de dinsdagen van 10.00 uur tot 11.30 uur. De data zijn dinsdag 11, 18, en 25 mei, 1, 8, 15, 22 en 29 juni en een reflectiebijeenkomst in september. De kosten voor deelname aan de cursus, exclusief werkboek, zijn 250 euro per persoon. Dit wordt door de meeste verzekeraars (deels) vergoed.

Inschrijven
Meer weten of inschrijven? Neem contact op met Meriam Wijnker, ergotherapeut, via m.wijnker@magentazorg.nl of via (072) 519 81 36 (afdeling ergotherapie). Inschrijven is mogelijk tot en met 30 april 2021.