ALKMAAR - JE BENT MEER DAN JE UITERLIJK, GEDRAG OF HOUDING! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op zaterdagmiddag 2 maart 2024 van 13.00 tot 16.30 uur een Living Library georganiseerd in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare. Kom naar de bibliotheek en ga het gesprek met een levend boek aan. De toegang is gratis!

Levende boeken lenen

Op deze middag lenen bezoekers van de bibliotheek geen boeken, maar mensen. De 'levende' boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Verschillende levende boeken zijn bereid het publiek tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Een gesprek duurt maximaal 20 minuten.

Waarom Living Library

Het doel van Living Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Living Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe is het ontstaan

Oorspronkelijk is Living Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd 'Stop the Violence'. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld. Meer informatie vind je op livinglibrary.nl.


Waar en wanneer?


De Living Library start om 13.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare (Laan van Straatsburg 2) en duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Ben je benieuwd geworden en wil je graag met deze mensen in gesprek gaan? Je bent van harte welkom op zaterdag 2 maart bij deze boeiende editie van de Living Library in Alkmaar De Mare. Gratis entree.

Samenwerking


Deze Living Library is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Living Library.