ALKMAAR - Stichting Sport-Z start maandag 25 november met een nieuwe ‘MOVERZ’ cursus in Alkmaar. Tijdens deze cursus worden jongeren tussen de 14 en 23 jaar opgeleid om sportieve activiteiten te organiseren in hun wijk. Deelname is gratis, de lessen vinden plaats in de gymzaal aan de Slochterwaard 182 op maandagavonden van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.moverzalkmaar.nl, of stuur een appje naar cursusleider Yalmard Kusten; 06-38324247.

In de gemeente Alkmaar zijn al diverse Moverz actief. Zij organiseren activiteiten in de wijken, assisteren bij de begeleiding van grotere sportactiviteiten en -evenementen in de stad, of werken zelfs al (bij)baan op grotere sportlocaties en –complexen in Alkmaar. “Er melden zich jongeren aan die heel actief zijn in de sportwereld of zich oriënteren op een opleiding in die richting, maar ook die er helemaal niets mee hebben maar wel graag activiteiten organiseren en gewoon betrokken zijn. Dat maakt voor het volgen van de cursus niet uit, ik pas het aanbod en de leerdoelen aan op de behoefte en diversiteit van de groep,” aldus Yalmard Kusten, cursusleider van de ‘Moverz’ namens Sport-Z.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de gymzaal aan de Slochterwaard 182 in Alkmaar. De deelnemers lopen in de Kerstvakantie stage bij een groter sportevenement en organiseren uiteindelijk ook zelf een activiteit. De eerste cursusavond start maandag 25 november. Deelname is gratis, bezoek de site voor meer informatie. Aanmelden kan via www.moverzalkmaar.nl, of door een appje te sturen naar Yalmard Kusten; 06-38324247.