ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion heeft zich als PrachtVriend aangesloten bij Alkmaar Marketing en is daarmee lid van de PrachtstadClub. Binnen dit programma verbindt Alkmaar Marketing de stad met het bedrijfsleven, cultuur, sport, onderwijs en gezondheidszorg. Als gevestigde organisatie in Alkmaar vindt Le Champion het belangrijk hierbij aangesloten te zijn en kennis te delen met andere partijen.

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion is blij met de samenwerking: "Onze grootste evenementen trekken deelnemers uit de hele wereld. Denk aan de TCS Amsterdam Marathon bijvoorbeeld, met hardlopers uit 140 landen! Maar wij koesteren onze thuisbasis in Alkmaar, inclusief onze mooie evenementen hier en onze waardevolle relaties met gemeente en ondernemers."

In Alkmaar is Le Champion goed vertegenwoordigd met de Plus Wandel4daagse Alkmaar, de Alkmaar City Run by night, de Fiets4Daagse Alkmaar, de Ronde van de Westfriese Omringdijk en de Ronde van Noord-Holland. Deze evenementen brengen ruim 23.500 deelnemers naar de Kaasstad, die bijdragen aan de uitstraling van de stad naar bewoners, bezoekers en bedrijven.

Directeur van Alkmaar Marketing Eduard Pieter Oud is ook tevreden met de samenwerking: "Le Champion is een echte Alkmaarse organisatie met een uitstekende reputatie als organisator van grootschalige sportevenementen en is daarmee een belangrijk uithangbord voor onze stad".

Le Champion
Met meer dan zestig fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 250.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en meer dan 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met evenementen waaronder de MTB-strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Plus Wandel4daagse Alkmaar, de Fjoertoer Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon kent iedereen er wel een. Zoveel mogelijk mensen, jong en oud, inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.

Alkmaar Marketing
Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omliggende regio. In 2019 hebben zij de PrachtstadClub opgericht. Met als doel organisaties bij elkaar te brengen, die helpen bij de ontwikkeling en marketing van de stad Alkmaar en tegelijkertijd ook van elkaar kunnen profiteren.