EGMOND - Sportorganisatie Le Champion heeft, in navolging van Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon, ook besloten de Egmond Wandel Marathon 2022 te annuleren. Het evenement zou plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 januari. Waar de organisatie eerder nog goede hoop had een aantrekkelijk evenement te kunnen organiseren geven de huidige coronamaatregelen daar weinig ruimte voor. De harde lockdown is afgekondigd tot en met vrijdag 14 januari en Le Champion verwacht dan ook niet dat een week later duizenden wandelaars in Egmond van een ambiance kunnen genieten welke past bij de Egmond Wandel Marathon.

Le Champion betreurt het ten zeerste deze keuze te moeten maken. Maar maakt deze keuze bewust vroegtijdig om duidelijkheid te geven aan deelnemers, partners en ook de betrokken horeca aan het parcours. Daarnaast is de ontwikkeling van het nieuwe virus onzeker. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de redelijke kosten die de organisatie ter voorbereiding op het evenement al heeft gemaakt.

Bij de voorlopig laatste editie in 2020 konden nog 11.000 wandelaars, uit heel Nederland, verspreid over twee dagen genieten van de prachtige natuur die het Noordhollands Duinreservaat en het Noordzeestrand te bieden hebben. De start en finish vond plaats in Sporthal de Watertoren waar ook een Wandel Expo werd gehouden en wandelaars met live muziek en een drankje hun behaalde prestatie konden vieren. Le Champion acht de kans zeer klein dat een week ná de huidige harde lockdown het mogelijk is om dergelijke activiteiten voor een dusdanig groot aantal wandelaars te organiseren.

Editie 2023
In 2023 staat de Egmond Wandel Marathon gepland op 21 en 22 januari. De inschrijving opent medio augustus 2022