OUDORP - Lagosse Chocolade uit Heerhugowaard en voetbalvereniging Kolping Boys hebben deze week ouderen in Oudorp verrast met een mooie kerstattentie: De Kolping Boys chocoladepuzzel.


De puzzel, bestaande uit 40 puzzelstukjes en van echte Belgische chocolade, werd met het oog op de feestdagen speciaal voor Kolping Boys geproduceerd. De puzzel was via de webshop van de Oudorpse vereniging en via Albert Heijn Oudorp voor een speciale prijs te koop. Met de opbrengst zette Kolping Boys in op het renoveren van het terras van het clubgebouw.

Ondanks de coronamaatregelen en het opnieuw vroegtijdig stopzetten van de voetbalcompetities bleek de actie een groot succes. Toch bleven er nog enkele dozen over en zodoende sloten Lagosse en Kolping Boys opnieuw de handen ineen om de Oudorpse ouderen te verrassen.

Voorzitter Erik Burger en John van den Oord, namens Kolping Boys, en Leo van der Maale en Rudy Haringhuizen (Lagosse Chcolade) bezochten daarom afgelopen donderdag de zorgcentra Oldeburgh (Alkcare) en Oudorperzand (MagentaZorg) om de laatste puzzels te overhandigen. Bewoners en personeel kunnen zodoende tijdens de kerstdagen niet alleen genieten van het in elkaar zetten van de puzzel, maar ook van de overheerlijke chocoladestukken.

Rudy Haringhuizen, mede-eigenaar van Lagosse Chocolade: ‘Ouderen hebben het moeilijk tijdens deze Coronacrisis dus het is voor ons vanzelfsprekend dat wij vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid ouderen een opkikker willen geven voor de kerst’.

Erik Burger, voorzitter Kolping Boys: ‘Kolping Boys staat midden in de maatschappij en profileert zich als het clubhuis van Oudorp. Wij hebben binding met ouderen mede door het project De Derde Helft. Een kerstattentie is erg gegund’.


Foto's: Rudy Haringhuizen van Lagosse Chocolade Heerhugowaard en Erik Burger van v.v. Kolping Boys overhandigen de chocoladepuzzels aan Eline Visser van Magentazorg en Thea van Duijn van Alkcare.