ALKMAAR - Maandag 2 mei verzamelden 118 kinderen van de BSO van SKOA en Kiddies zich aan de Noorderkade in Alkmaar. Dit om zich nog even goed voor te bereiden op de Avond4daagse, die 16 mei in Alkmaar van start gaat. Onder begeleiding van Freddy Fit vertrokken zij onder de startboog door, met als einddoel hun eigen opvanglocatie te voet te bereiken. De kinderen die hun eigen finish behaalden ontvingen een speciale Avond4daagse Alkmaar medaille en zijn er klaar voor om ook de échte vierdaagse te voltooien.


De toevallige passant keek vreemd op, want waren deze kinderen niet twee weken te vroeg bij elkaar gekomen om te wandelen? Alkmaar Sport, SKOA en Kiddies besloten echter de wandelconditie van de kinderen op de proef te stellen en hen zo enthousiast te maken voor de échte Avond4daagse die binnenkort in Alkmaar van start gaat. De kinderen werden door busjes naar de Noorderkade gebracht en konden, na een gezamenlijke start met mascotte Freddy Fit, naar hun eigen locatie teruglopen. Voor enkelen een wandeling van een kleine tien minuten, maar er waren ook kinderen die bijna vijf kilometer in de benen hadden zitten voor zij hun eigen BSO weer bereikten. “De sfeer was goed, het weer was prachtig én we hadden geen uitvallers. Dit schept verwachtingen voor de week van 16 tot en met 19 mei,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar.

In de week van de Avond4daagse worden overdag ook wandelingen georganiseerd in samenwerking met de verzorgingstehuizen. Op de finishdag, donderdag 19 mei, kunnen de kleinste lopers meedoen met een Peuterloop. Aanmelden voor de Avond4daagse Alkmaar kan via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.