DE RIJP - ‘Ontmoeting met Bella’ is de titel van de expositie in Museum Jan Boon in De Rijp in de maand augustus 2023. Bella is de artiestennaam van kunstenares Elly Vlugter uit Beemster. De feestelijke opening met livemuziek is zondag 6 augustus om 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!


Elly Vlugter (1938, Middelburg) volgde de Rietveld Academie en woont en werkt sinds 1968 in Westbeemster. In Museum Jan Boon toont ze abstracte kunst in de vorm pentekeningen en schilderijen; A3-prints op plexiglas en canvas. Ook heeft ze een selectie van haar keramiek meegenomen.

Vlugter heeft al jaren niet geëxposeerd omdat de organisatie ervan te veel van haar vergt. Eenmaal in contact met fotograaf Janny Boerema uit De Rijp, werd ze geënthousiasmeerd nog eenmaal haar werk te tonen. Museum Jan Boon heeft de eer locatie te zijn voor Bella’s laatste tentoonstelling.

De expositie is van 6 tot en met 27 augustus -elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur- te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.