ALKMAAR - Het jaarlijks Kunst festival KUUB komt eraan! Op het festival, wat plaats vindt op en rond het Canadaplein, gaan creatievelingen van verschillende disciplines hun gecreëerde eindresultaat aan publiek voorschotelen. In mei ontmoeten de deelnemers elkaar, worden er co-creatie teams gevormd en zullen deze teams direct aan de slag gaan met ondersteuning van een aangestelde coach. Tijdens twee andere contactmomenten zullen zij een totale voorstelling vormen. Het thema van dit jaar is ‘energie’.


KUUB keert jaarlijks terug in Alkmaar en heeft als doel mensen te verbinden door middel van cultuur en kunst. Daarbij stelt KUUB zich open voor creatievelingen van alle disciplines, niveau maakt daarbij niet uit. Voorop staat het kunnen uiten van creativiteit en daarbij eigen grenzen leren kennen, verleggen en uiteindelijk (samen) groeien. Dit jaar zal het thema ‘energie’ letterlijk stromen; niet alleen tussen deelnemers tijdens de co-creaties, maar ook bij de bezoekers op de festival- dag en route van KUUB dit jaar.

Co-creatie teams
Creatievelingen van elke kunstdiscipline kunnen zich hiervoor aanmelden. Op 20 mei is de Kick-off en worden ontmoetingen tussen deelnemers met ondersteuning van coaches georganiseerd. Vervolgens zullen de co-creatie teams op 4 en 11 juni opnieuw samenkomen en toewerken naar een eindproduct wat tijdens het KUUB Festival op 24 juni wordt gepresenteerd.

Aan creatievelingen die liever los van een co-creatie team werken, heeft KUUB ook gedacht. Deelnemers mogen zich – individueel of met een groep - aanmelden om een interactief optreden te verzorgen op één van onze podia.

Verbinding
Door elkaar uit te dagen, input te geven en te experimenteren is er voor de creatieve deelnemers genoeg ruimte om grenzen te verleggen en op zoek te gaan naar ‘hun drive’. Of je nu jaren ervaring hebt, of je eerste stap zet richting het uiten van jouw creatieve aard; KUUB is vrij toegankelijk (+ gratis) en biedt een culturele uitnodigende locatie.
KUUB zorgt voor het maken van verbinding tussen cultuurbeoefenaars en -makers uit de regio. Bezoekers (jong en oud) van het festival krijgen bovendien de ruimte om zich creatief uit te leven door deel te nemen aan de interactieve voorstellingen en creatieve workshops.

Oproep
Tot uiterlijk 20 mei krijgen deelnemers de mogelijkheid zich aan te melden voor het KUUB Festival 2023. Dat kan in de vorm van co-creatie teams, of individueel/per groep door het verzorgen van een interactief optreden. Opgeven kan via: https://festivalkuub.nl/inschrijven/. Ken jij nog creatievelingen die staan te popelen om hun energie te laten stromen, geef hen dan ook een seintje of help met opgeven! Wil jij spelen en heb jij een band of act in petto? Mail ons dan op info@festivalkuub.nl en je hoort snel van ons! Belangrijk: houd de middagen van 20 mei, 4 juni, 11 juni en KUUB Festival (24 juni) vrij en zet deze in jouw agenda!


Meer weten? Check dan vooral: www.festivalkuub.nl - https://www.instagram.com/festivalkuub/ - https://www.facebook.com/festivalkuub