ALKMAAR - Zondagmiddag 11 april tussen 15 en 17 uur trakteert Kunstuitleen Alkmaar je op een kunst-arrangement. Loop met z’n tweeën of alleen door de expositie ‘Fysieke tijd’ en laat je verrassen door stadsdichter Joris Brussels die speciaal voor jou een gedicht voordraagt. Thema daarvan is uiteraard hetzelfde als van de expositie: fysieke tijd. Loop de route zo vaak je wilt. De kunstenaars van de expositie zijn ook aanwezig.
Toegang vrij en coronaproof. Boek nu!


De tentoonstelling Fysieke tijd - inspiratie uit herinneringen – is t/m 25 april te zien bij Kunstuitleen Alkmaar.
Wat als je de tijd even stil kan zetten? Even vast kan houden. Dat gevoel, die gebeurtenis, dat beeld. Wat als je die onvergetelijke tijd steeds weer opnieuw kan ervaren? Kunstenaars hebben deze gave. Zij leggen niet alleen tijd vast, maar leveren er meteen een ervaring bij: een ervaring vastgelegd in een fysiek beeld.

Vier kunstenaars, Sarah Reinbold, Lisette Schumacher, Federico Murgia en Barbara Pikavet, brengen met hun werk onvergetelijke herinneringen aan hun jeugd, aan muziek, licht- en ruimte-ervaringen tot leven. Laat je meevoeren door hun inspirerende werken.

Keramiste Sarah Reinbold maakt van alledaagse objecten als planten, een lamp, stoel of een gieter niet-alledaagse beelden. Zij lijken te bewegen zoals herinneringen bewegen. Zij werkt bewust met materialen, klei en gips, die makkelijk kunnen breken. De fragiliteit reflecteert nostalgie en heimwee.

Lisette Schumacher is gefascineerd door de wijze waarop de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier in zijn ontwerpen het natuurlijk licht, dat continu van richting en kleur verandert, gebruikt om zijn gebouwen een extra dimensie te geven: een gevoel van ruimte en tijd. In haar schilderijen speelt zij met het idee van het veranderende licht. Verschillende lichtinvallen smelten tot een harmonisch beeld. Het werk van de multidisciplinaire kunstenaar Federico Murgia omvat tekeningen, sculpturen, multimedia en lichtinstallaties. Uitgangspunt is altijd een ervaring te weeg brengen. Murgia bestudeert structuren en opbouw van muziek. Met kleuren, vormen en licht maakt hij een vertaalslag van muziek naar beeld en dompelt je zo onder in een soort verstilde muziekervaring.

Keramiste Barbara Pikavet gaat ieder jaar in de maand mei naar haar favoriete camping en ziet daar dan de meikevers. Vanwege de lockdown en daarmee de sluiting van de campings was dat het afgelopen jaar niet mogelijk. In haar fantasie zag ze hoe de meikevers hun hele huisraad op hun rug nemen en zich een weg banen naar een corona-vrije wereld.

Voor boeken van het kunst-arrangement of als je langs wilt komen bij kunstuitleen of expositie mail of bel Kunstuitleen Alkmaar: info@kunstuitleenalkmaar.nl of 072-5113294. Kunst-arrangement zondag 11 april tussen 15 en 17 uur, kunstenaars zijn ook aanwezig