ALKMAAR - In de Grote Kerk komt een grote kluis te staan, gevuld met cadeautjes en snoepgoed. Dat moet wel de kluis van Sinterklaas zijn! Maar de pieten krijgen de kluis niet open zonder hulp van de kinderen.

Ook dit jaar zal Het Grote Pietenhuis weer te vinden zijn in de Grote Kerk van Alkmaar. Van 19 t/m 27 november kunnen kinderen de pieten helpen in een volledig omgetoverde kerk. En ze hebben de hulp hard nodig!

Speur Het Grote Pietenhuis af naar de geheimen van Sinterklaas. Klim en klauter over daken, doorsta de hindernisbaan en mik cadeautjes in de juiste schoorsteen. Neem even pauze en geniet van warme chocolademelk met slagroom, doe een dansje met discopiet en vergeet je verlanglijstje niet bij Sinterklaas te brengen. En wie weet kun jij aan het einde de kluis helpen kraken!

De Grote Brievenbus

Op 12 november verwelkomen we Sinterklaas en zijn pieten in Alkmaar. Vanaf die dag zal ook De Grote Brievenbus van Sinterklaas geplaatst worden. Hier kunnen alle kinderen hun tekening, verlanglijstje of brief in stoppen, zodat de pieten van het Grote Pietenhuis vast aan de slag kunnen gaan.

Praktische informatie

Het Grote Pietenhuis is geopend op 19, 20, 23, 25, 26 en 27 november tussen 10.30 uur en 17.00 uur. Tickets zijn €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten en kinderen tot 1 jaar gratis). Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl. Daarnaast kun je dit jaar het Winterboek mee bestellen vol puzzels, kleurplaten en knutselopdrachten!