ALKMAAR - Op 5 juni is de opera 'J.S. Bach – De Apocalyps' van OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging in TAQA Theater De Vest te zien. De opera vertelt het waargebeurde verhaal van de Nederlander Jan van Leiden en laat zien dat actuele thema's als populisme en polarisatie niet alleen van deze tijd zijn, maar al eeuwen spelen. Om deze thema's meer te laten leven onder jongeren en volwassenen heeft operagezelschap OPERA2DAY lokale koren betrokken door ze actief onderdeel uit te laten maken van de opera. Het lokale Girls & Company werkt daarom aan de proloogscène die in de foyer van theater wordt gespeeld.

Memorabele avond
J.S. Bach – De Apocalyps vertelt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden, een acteur, cafébaas en kleermaker die een hele gemeenschap uitzicht op verlossing uit die ellende bood. Hij stichtte een heilstaat die uitmondde in een dictatuur. We volgen hem vanaf zijn initiële bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloos koningschap, tot aan zijn intieme biecht in de dodencel. Dit tijdloze verhaal van radicalisering komt tot leven met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach. Een meeslepende enscenering, de uitmuntende cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging zorgen voor een memorabele avond.

Meer informatie en toegangskaarten
J.S. Bach – De Apocalyps van OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging is op woensdag 5 juni om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 36 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.