ALKMAAR - Het diner is voor jonge weduwen en hun kinderen een lastig moment. Het welbekende spitsuur:de kinderen zijn moe, de moeder is moe en het wil nog wel eens voorkomen dat kinderen aan tafel klieren of klagen.

Jonge weduwe zijn betekent solo-ouderschap, dus alles in je eentje opvangen en oplossen. Op vrijdag 20 april organiseert stichting De Jonge Weduwe daarom een kookworkshop speciaal voor jonge weduwen. Zij kunnen dan genieten van een welverdiende rouwpauze.

Rouwen is topsport

Je eigen verdriet, het verdriet van de kinderen, het werkbare leven en alle andere dagelijkse beslommeringen met elkaar combineren: wat een klus in je eentje. Ga er maar aan staan. Rouwen is topsport zonder voorbereiding. Jonge weduwen met kinderen verdienen echt een steuntje in de rug. Daar maakt stichting De Jonge Weduwe zich hard voor. Onder andere door lotgenotencontact en rouwpauzes te organiseren. Ontzettend blij is de stichting daarom met de subsidie van de Gemeente Alkmaar om activiteiten voor jonge weduwen te kunnen organiseren.

Samen koken en eten

De kookworkshop op 20 april 2018 is een echt verwenmoment. Jonge weduwen hoeven nu eens geen kindervriendelijke maaltijd op tafel te zetten en mogen even lekker genieten. Er is gelegenheid om (bij) te praten met andere jonge weduwen. Kok Stefan van Kookstudio Alkmaar biedt een programma aan waar ruimte is voor culinaire verrassingen en de dames krijgen ook tips voor makkelijke maaltijden thuis

Inschrijven kan nog

Deelname aan de dag is helemaal gratis. De locatie is Kookstudio Alkmaar. De dag begint om 16.00 uur en eindigt rond 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dejongeweduwe.nl. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen vrij.