HEERHUGOWAARD - Op 17 september 2017 bestond de Reddingsbrigade Heerhugowaard 60 jaar. Dit werd groots gevierd met onder andere een reünie en borrel bij Grandcafé de Heeren.

Hiervoor waren ook oud leden uitgenodigd die elkaar na jaren weer ontmoeten. Verhalen werden gedeeld en de fotoboeken konden worden bekeken.

In hetzelfde weekend bestond Reddingsbrigade Nederland 100 jaar. Hierbij was ook koning Willem Alexander aanwezig. De koning heeft in het bijzonder Christiaan Kranenbarg, bestuurslid van de Reddingsbrigade, gefeliciteerd met het 60 jarig bestaan van Reddingsbrigade Heerhugowaard.

Voor de jonge jeugd werd een kamp georganiseerd op het Geestmerambacht. Het avondeten werd verzorgd door snackbar Kitsy’s uit Alkmaar. Dit hadden de leden hard nodig na een intensieve maar vooral leuke dag. Wij willen de snackbar hartelijk danken voor de sponsoring!

Het Geestmerambacht is ook de plek waar de Reddingsbrigade al jaren actief is. Iedere zomer houden de vrijwillige Lifeguards en EHBO’ers toezicht op de recreanten van het Geestmerambacht. Naast het Geestmerambacht bewaakt de Reddingsbrigade nog de waterveiligheid op zo’n 30 evenementen door de regio.

Tussen alle drukke momenten door is er tevens een nieuw bestuur gekozen. Dit bestuur gaat in de toekomst de vereniging ontwikkelen tot een gezellige vereniging voor leden. Hierdoor hopen ze het ledenaantal te verhogen en meer actieve leden te krijgen. Deze kunnen zich dan inzetten tijdens de vele evenementen en op het Geestmerambacht.

In zwembad de Waardergolf te Heerhugowaard geeft de Reddingsbrigade iedere donderdagavond zwemles. De jongste kinderen kunnen al komen zwemmen na het behalen van het B-diploma. Tevens kunt u in het zwembad aansluiten bij de trimploeg, (conditiezwemmen) of instromen in een van onze gevorderde groepen.

Interesse? Kom op donderdagavond vanaf 19:00 langs, of stuur een mail naar bestuur@hhwrb.nl