ALKMAAR - Samen met de Alkmaarse Schaakvereniging 'De Waagtoren' organiseert Bibliotheek Kennemerwaard vier schaakmiddagen in de bibliotheek in Alkmaar. Er is een schaaktrainer aanwezig om te helpen en ook een aantal andere super goede schakers. Ook als je nog niet kunt schaken en het graag wilt leren, ben je van harte welkom. De eerste schaakmiddag is op zaterdag 11 mei van 13.30 tot 15.30 uur.

In deze tijd worden heel veel spelletjes online gespeeld maar offline schaken met een echte tegenstander is natuurlijk veel spannender en gezelliger! Wist je dat schaken een leuke en creatieve denksport is? En weet je wat het beste is? Je hoeft helemaal niet super slim te zijn om te kunnen schaken, het maakt je juist slim! En het allerleukste is dat er ook een simultaan gespeeld wordt! Dat betekent dat de schaaktrainer tegen heel veel mensen tegelijk speelt.

Aanmelden
Kom je ook schaken? Je bent van harte welkom op zaterdagmiddag 11, 18 en 25 mei én 1 juni van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Meedoen is gratis, maar meld je even van tevoren aan. Dat kan via bknw.nl/agenda of via de klantenservice op 072 – 515 66 44. Voor kinderen vanaf 6 jaar.