ALKMAAR - Artiance is op zoek naar uw verhaal! Theatermakers van Artiance maken levendige hoorspelen. Aan de hand van interviews met Alkmaarse senioren worden deze Alkmaarse (levens)verhalen vastgelegd.

De productie van de hoorspelen wordt gedaan door theatermaakster Joke Houtkooper. Voor de volgende afleveringen zoekt zij persoonlijke verhalen over bijvoorbeeld de bioscopen in Alkmaar, een naaiatelier, zwembad de overdekte of een dansschool waar u uw geliefde heeft leren kennen. Een markante echte Alkmaarse plek waar uw verhaal heeft afgespeeld.

Wij koppelen de verhalen het liefst aan een locatie in Alkmaar. Naast het online publiceren is het de bedoeling dat de verhalen ook op diverse locaties in de stad hoor- zichtbaar zijn via de zogenaamde ‘luisterhuisjes’.
Via deze luisterhuisjes komen de kleine Alkmaarse geschiedenissen op een bijzondere manier tot leven. In dit project werken we nauw samen met o.a. het Regionaal Archief.
Het archief zorgt voor de historische achtergrond van de diverse verhalen.

Daarnaast zijn alle hoorspelen te beluisteren via de websites van Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard of via iTunes en Spotify

Heeft u een mooi verhaal? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Ria de Ridder; r.deridder@artiance.nl met daarin in het kort wat u heeft te vertellen.

Wij nemen dan contact met u op.
www.artiance.nl/kijk-luister/hoorspelen/

Luisterhuisjes is een initiatief van ABC Huis
Artiance, Centrum voor de Kunsten
Bibliotheek Kennemerwaard