ALKMAAR - Tijdens de lockdown is bij het ABC Huis (een fusie van Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard) het initiatief ontstaan om hoorspelen te gaan maken. De basis van deze mini hoorspelen zijn interviews met Alkmaarse senioren. De hoorspelen blijken zo’n succes te zijn, dus ook na alle lockdowns gaan we door met het vastleggen van deze Alkmaarse (levens)verhalen.

De productie van de hoorspelen wordt gedaan door theatermaakster Joke Houtkooper. Voor een volgende aflevering zoekt zij persoonlijke verhalen over zwembad De Overdekte in Alkmaar. Heeft u een mooi verhaal over dat zwembad, dan zijn wij op zoek naar u.

In de komende maanden willen we nog veel meer hoorspelen maken; bijvoorbeeld over de bioscopen in Alkmaar, of een dansschool waar u uw geliefde heeft leren kennen. Wij koppelen de verhalen het liefst aan een locatie in Alkmaar. Naast het online publiceren is het de bedoeling dat de verhalen ook op diverse locaties in de stad hoor- zichtbaar zijn via de zogenaamde ‘luisterhuisjes’.
Via deze luisterhuisjes komen de kleine Alkmaarse geschiedenissen op een bijzondere manier tot leven. In dit project werken we nauw samen met o.a. het Regionaal Archief.
Het archief zorgt voor de historische achtergrond van de diverse verhalen.

Daarnaast zijn alle hoorspelen te beluisteren via de websites van Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard of via iTunes en Spotify

Heeft u een mooi verhaal? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Ria de Ridder; r.deridder@artiance.nl met daarin in het kort wat u heeft te vertellen.
Wij nemen dan contact met u op.
www.artiance.nl/kijk-luister/hoorspelen/