ALKMAAR - Kinderfilosofie komt naar je toe in april! De Week van de Kinderfilosofie vindt plaats van zaterdag 13 tot en met zondag 21 april en heeft als thema "Is chaos erg?". Bibliotheek Kennemerwaard heeft deze week twee toffe activiteiten voor kinderen.

Op zaterdag 13 april een workshop met de Alkmaarse schrijver Yorick Goldewijk en filosofe Sabine Wassenberg. En op zaterdag 20 april krijgt het thema op een grappige manier vorm doordat de Chaos-Tour in de bibliotheek in Alkmaar Centrum aanwezig is. Kom je ook chaos maken in de Witte Woonkamer? Daarna ga je filosoferen over wat er allemaal in de kamer is gebeurd.

Workshop voor kinderen - Met Yorick Goldewijk en Sabine Wassenberg
Gouden griffel winnaar Yorick Goldewijk komt zaterdag 13 april voorlezen uit zijn nieuwste boek 'De chaos in Loïs'. Het is een ontroerend, hoopvol én grappig verhaal over een meisje met chaos in haar lijf en een jongen met chaos in zijn hoofd. Ze komen op een bijzondere manier dichter bij elkaar. Yorick nodigt je uit om na te denken over allerlei vragen als:

Waarom loopt het leven zo en niet anders? Is chaos slecht? Wat is vriendschap?
Onder leiding van filosoof Sabine Wassenberg gaan we filosoferen. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, graven steeds dieper, denken na over moeilijke vragen en praten over mogelijke antwoorden. Zelfs vanuit chaos kun je tot ideeën komen! Filosofeer mee en bereid je voor op een avontuurlijke reis door gedachten en ideeën waar je misschien nooit eerder aan had gedacht!

Chaos-Tour en Witte Woonkamer
Tijdens de 'Chaos-tour' op zaterdag 20 april ga je aan de slag met het creëren van 'georganiseerde' chaos in een chaos-kamer (Witte Woonkamer). Ook word je uitgedaagd en gestimuleerd om na te denken over dé vraag: 'Is chaos erg?'.

Andere vragen die voorbij kunnen komen: Is het nog wel chaos als het wordt georganiseerd? Wat zijn de voor- en nadelen van chaos? Kunnen we leven zonder chaos? Is er chaos in de natuur? Is het chaos als je met lego speelt en de hele bak hebt omgekieperd? Wordt het chaos als alle stoplichten het niet meer doen? Kom je ook chaos maken in de witte woonkamer?

Aanmelden
Kom naar de workshop met Yorick en Sabine op zaterdag 13 april van 14.00 tot 15.30 uur. De 'Chaos-Tour' met de Witte Woonkamer is op 20 april van 10.30 tot 11.30 uur.

Beide activiteiten zijn in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gashuisstraat 2 en deelname is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden. Dat kan via bknw.nl/agenda.