ALKMAAR - Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Marc Lange Sieraden is het boek ‘Marc Lange 25’ verschenen. Het 203 pagina’s tellende boekgeeft een overzicht van de 25-jarige geschiedenis van het gerenommeerde Nederlandse sieradenhuis ‘Marc Lange’ en biedt een fascinerendkijkje in de keuken van een vakman.

Marc Lange is een ambachtsman pur sang, die tegelijkertijd als een kunstenaar denkt en werkt. In de afgelopen 25 jaar heeft hij eenindrukwekkend oeuvre opgebouwd en is hij vele malen gelauwerd voor zijn werk. Aan de hand van inspirerende foto’s en boeiendeinterviews passeren onder meer de edelsmeedkunst, het ontwerpproces, Bauhaus, royal allure, groen ondernemen, eigentijdse trouwringenen opvallende creaties de revue.

Maar er is meer: om zijn jubileum extra glans te geven heeft Marc Lange een exclusieve ring ontworpen. De ring ‘Marc Lange meetsBauhaus’ is geïnspireerd op de Bauhaus basisvormen cirkel, vierkant en driehoek. Zo sieren een geelgouden bol, een witgouden kubus eneen roodgouden piramide het speciale design. Een champagnekleurige diamant van een kwart karaat is de kers op de taart.

De ring is vervaardigd in limited edition: er zijn slechts 25 exemplaren. Deze zijn stuk voor stuk met de hand genummerd en voorzien van eencertificaat én natuurlijk het meesterteken. De ring is te koop voor € 2.500,-.