KOEDIJK - Na het succes van vorig jaar, keert de Kledingruilbeurs terug op zondag 4 februari naar ontmoetingscentrum De Rietschoot in Koedijk. Miskoopjes of kleding dat niet meer past, krijgt een tweede leven en deelnemers kunnen met andere ‘nieuwe’ kleren weer naar huis. Zo kun je iets goeds doen voor de planeet én jezelf. De beurs, georganiseerd door leden van Pop- en showkoor Heartbeat en vocalgroup Young Heartbeat, is bestemd voor dames en tieners.


Duurzaam

‘’Goede voornemens? Geef je kleding een tweede leven! Wat is erop tegen om in het nieuwe jaar je kledingkast eens op te ruimen en je kleding een tweede leven te gunnen", stelt organisator Margriet van Eck Poppe van Heartbeat. "De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën die er bestaan, dus met alles wat hergebruikt wordt, help je om de vervuiling van onze planeet te verminderen."

Hoe werkt het?

Je neemt kleding mee die schoon is én in goede staat. Leuke accessoires zoals sjaaltjes, riemen en sieraden zijn óók welkom. Het heet dan wel een ruilbeurs, maar dat betekent niet dat je een kledingstuk voor ander stuk hoeft te ruilen.

De kleding wordt samen met vrijwilligers uitgestald en/of opgehangen en daarna ga je zelf “shoppen”. Je hebt dus geen omkijken meer naar je oude kleding, daar zorgt de organisatie voor!

Extra dit jaar

Dit jaar heeft de beurs een extra toeging. Namelijk een kraampjesmarkt waar lokale ondernemers hun producten of diensten aan de man kunnen brengen én een heuse modeshow.

Om 14:30 word je uitgenodigd om te showen wat voor leuke kleding je hebt gevonden in de rekken. Trek aan wat je superleuk vindt en stap op de rode loper in jouw nieuwe outfit. De organisatie zorgt voor de muziek en enthousiast publiek. Anke van der Stappen van modevakschool Apart Stappen geeft voor- en tijdens de modeshow advies over hoe je de kleding die je uit de rekken hebt gekozen kan pimpen en er nóg leuker mee voor de dag kan komen

De kledingruilbeurs duurt van 13:00 tot 15:30 en bedraagt €2,00 voorverkoop of €2,50 aan de deur (vol = vol). Op vertoon van de AlkmaarPas is het entree gratis.

Voorverkoop en meer info via: www.rietschoot.nl/kledingruilbeurs