ALKMAAR - In de Alkmaarse wijk De Hoef is zondag 10 september weer eens flink zwerfvuil geruimd.

Straten en plantsoenen zijn van een flinke voorraad troep ontdaan. Organisatoren Troeptrimmen en wandelgroep Klaar-Mee-Loop-Mee telden na afloop maar liefst 10 flink gevulde afvalzakken met rotzooi. En hoewel dat natuurlijk altijd nog teveel is, was deze opbrengst toch minder dan tijdens vorige acties. Een gunstig teken.

Van tevoren werd gewaarschuwd: “Denk erom: je zult ‘leuke’ opmerkingen naar je hoofd krijgen. Probeer daar maar niet op te reageren of wuif vriendelijk gedag”.

Maar de Alkmaarse De Hoef is natuurlijk gewoon een heel gezellige wijk met vriendelijke bewoners. Dus de groep enthousiaste wandelaars van de groep Klaar-Mee-Loop-Mee die zich inzetten voor een schone, opgeruimde buurt kregen deze zondag totaal geen negatief gedrag te verduren. Gewapend met vuilniszak en afvaltang ‘troeptrimden’ zij vanuit wijkcentrum De Alkenhorst hun wijk schoon. Wat hun ogen zagen pikten hun tangen op: plastic zakken, blikjes, peuken, plastic drinkflesjes en -doppen; alles verdween in de zwarte zakken.

Van opmerkingen geen sprake of het moet de jongen zijn die de troeptrimmers behulpzaam op meer troep wees nadat hij uitleg had gevraagd “wat ze allemaal wel niet aan het doen waren”. De mooiste reactie kwam op het conto van de oudste, 86-jarige troeptrimster. Zij schroomde niet een groep jongeren aan te spreken op hun troepgedrag. Daar hadden ze niet van terug; toen ze hun hangplek verlieten was het dan ook keurig opgeruimd.

Wil je ook eens troeptrimmen? Op 15 oktober is de volgende actie gepland!