HEERHUGOWAARD - Kiwanis Heerhugowaard e.o. hield afgelopen kwartaal voor de vijfde keer de sinterklaasbanketletteractie, welke hen in de gelegenheid stelde een cheque van € 3.500 aan een goed doel uit te reiken.

Dit keer aan de kersverse Stichting Leergeld Alkmaar. Uit handen van Hans Vermeer, voorzitter Kiwanis Heerhugowaard e.o. ontvingen de bestuursleden van de Stichting Leergeld, Hanneke Comans-Diesfeldt (voorzitter) en Patrick Aulbers de cheque.De stichting ontving deze financiële ondersteuning om binnen hun doelstelling gezinnen in financiële nood met kinderen tussen de 4 en 18 jaar te helpen bij de aanschaf van een fiets of laptop. Op 1 februari jl. is de stichting in Alkmaar daadwerkelijk operationeel gegaan.

Vanaf dat moment komen de aanvragen voor dit nijpende probleem al binnen.

Stichting Leergeld Alkmaar is een tak van de landelijke Stichting Leergeld, die opereert met 108 aparte stichtingen in diverse gemeenten in Nederland.

De Stichting Leergeld Alkmaar staat op eigen benen en al hun medewerkers doen hun werk onbezoldigd en op vrijwillige basis.

Kiwanis is een wereldwijde serviceorganisatie van vrijwilligers die zich op basis van respect en onderlinge vriendschap inzet om de minderbedeelde kinderen in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken onder het motto, "serving the children of the world”.

Meer info over Kiwanis Heerhugowaard e.o. vindt u op www.kiwanis.nl/heerhugowaarden
Stichting Leergeld Alkmaar op www.leergeldalkmaar.nl