zaterdag 1 augustus 2015: Kinderworkshop Stempelen
Van 11:00-13:00 en van 14:00-16:00
minimaal 4 maximaal 10 kinderen
leeftijd 8-12 jaar
€ 5  per kind, inclusief materialen en iets te drinken
Oude kleren aan!
Meld je aan bij sarai@gaadrukmaken.nl of in de kerk bij de shop

Druk met letters, Bouwen op papier

Waar nu een gedrukt papier zo uit onze printer komt, was dat vroeger wel anders! Letter voor letter werden woorden en zinnen gemaakt, drukinkt erover en afdrukken maar. De eerste letters waren uit hout gesneden en je kunt ze vergelijken met stempels. Wij gaan met deze houten letters "bouwen": niet in de hoogte, maar op papier.
Moderne gebouwen of juist oud, een kerk of school, echt of fantasie, veel of weinig kleur, het mag allemaal. Kijk maar eens naar het voorbeeld hoe je letters hiervoor kunt gebruiken. En er mag van alles "bijgebouwd" worden door te tekenen, gekleurd papier en nog andere materialen die voor je klaarliggen. Marjon de Graaf is teken- en textieldocent en werkt voor het Drukkunstmuseum in Maastricht o.a. voor het educatieprogramma basisonderwijs. Zelf doet ze eigen projecten op de basisschool in haar woonplaats. 'De leeftijd 8 t /m 12 jaar is zo leuk omdat je de kinderen kunt laten ontdekken een jonge kunstenaar te zijn.'
Drukkunstmuseum Maastricht
In hartje Maastricht staat op de gevel van het pand Jodenstraat nr. 22 "Macchina Tipografica". Hierin is gehuisvest het Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier, bestaande uit een historisch pand met binnenplaats en aangrenzend kapelgebouw. Voor wie meer wil weten van het industrieel erfgoed van Maastricht en de sfeer van de oude binnenstad wil proeven, is het een aanrader.
www.drukkunstmuseum.nl