ALKMAAR - Dinsdag 4 mei, in de meivakantie, organiseert de sportregisseur van Alkmaar-Zuid een sportspektakel bij sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen de hele middag van 12.30-17.00 uur meedoen aan diverse sportclinics en zich vermaken met heel veel spelletjes en op de luchtkussens van Alkmaar Sport. Voor € 4,50 kunnen zij zich aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportspektakel.

Omdat het nog onduidelijk is wat de coronaregels omtrent het sporten op 4 mei zijn, is voor de veilige weg gekozen. “Alle sportactiviteiten bij het sportspektakel vinden buiten plaats. Er zijn rondom sportcomplex Oosterhout genoeg faciliteiten om dit te realiseren. Ook kunnen we gebruik maken van de sportvelden van Alkmaarsche Boys en dat maakt het natuurlijk helemaal compleet,” aldus Nikita Rutte, sportregisseur bij Alkmaar Sport. Diverse sportaanbieders bieden sportclinics aan, waar de kinderen zich bij de toegang aan het begin van de middag voor aan kunnen melden. Zo staan onder andere volleybal (ALVOCO), boksen (Fit for Free), aikido (Hajime) en rugby (Rugby Academy NoordWest) op het programma. Daarnaast verzorgt Alkmaar Sport allerlei sporten, spelletjes en luchtkussens en voorziet JOGG Alkmaar in educatieve voedingsspelletjes. “We zijn blij met deze samenwerkingen en ik hoop het aanbod richting 4 mei nog wat verder te kunnen uitbreiden, zodat nóg meer kinderen kunnen meesporten deze vakantie.”

Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/sportspektakel. Kinderen die met het tegoed op hun AlkmaarPas willen betalen kunnen contact opnemen met sportregisseur Nikita via n.rutte@alkmaarsport.nl.