ALKMAAR – Huiseigenaar Rinus van Vliet uit Alkmaar vertelt op donderdag 24 maart om 19:30 uur over zijn duurzame jaren ’60-woning. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar hoe hij met verschillende duurzame stappen, zoals een PVT-systeem op het dak en goede isolatie, steeds meer energie bespaart. Inwoners uit Alkmaar zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Rinus te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Tijdens de thematour vertel ik over het PVT-systeem op het dak”, vertelt de huiseigenaar. “Deze speciale zonnepanelen leveren naast elektriciteit ook warmte voor de warmtepomp.” Rinus vertelt ook zijn motivatie om mee te doen: “Wanneer je, tijdens en na een verbouwing, consequent duurzame stappen zet, kan ook een jaren ‘60-woning van het aardgas af. Dat laten we tijdens de thematour graag zien.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Inwoners uit gemeente Alkmaar zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Alkmaar, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.