ALKMAAR - De kerstperiode is traditiegetrouw dé periode om met het hele gezin de schaatsen onder te binden. Ook dit jaar kan dit bij de Alkmaarse ijsbaan De Meent. Met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwsjaarsdag is de ijsbaan de gehele vakantie geopend. Vooraf reserveren is verplicht en kan via de website, www.demeentalkmaar.nl/vakantie.

Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager bij De Meent: “Veel mensen hebben tijdens de kerst een paar dagen vrij. Een winterse activiteit past natuurlijk perfect bij het kerstgevoel. Schaatsen op de half overdekte 400-meterbaan met de zon op je gezicht geeft je het heerlijke wintersportgevoel. Maar dan in eigen land.”

Nu sportaccommodaties vanaf 17.00 uur dagelijks hun deuren moeten sluiten is De Meent in de vakantie op zondag, woensdag en vrijdag al vanaf 7.30 uur geopend. De overige dagen kunnen schaatsers hier vanaf 9.00 uur terecht. “Op de ijsbaan ben je lekker in beweging. Werk in de buitenlucht aan je conditie of krijg de slag vast goed onder de knie voor als er écht een strenge winter met natuurijs komt,” aldus Roy.

NK Marathon
“2e kerstdag is de ijsbaan geopend. Op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten voor recreatief schaatsen. Deze dag wordt het NK Marathon verreden op onze baan,” vertelt Roy. Het NK Marathon is live te volgen via de NOS en op schaatsen.nl/live.

Meer informatie

Vooraf reserveren is verplicht, dit kan via de website van De Meent, www.demeentalkmaar.nl/vakantie. Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen in de hal en naast de baan. Daarnaast wordt een ieder gevraagd 1,5 meter afstand te houden zowel op als naast de baan. Om te schaatsen is het tonen van een QR-code niet nodig.