EGMOND-BINNEN - In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen in armoede. Veel mensen met financiële problemen zijn op dit moment afhankelijk van de hulp van de lokale organisaties. Zo probeert ook Kledingbank Egmond zijn steentje bij te dragen.

Kledingbank Egmond ziet ook dat er veel stille armoede is. Zo is het vaak niet zichtbaar dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan, dat mensen de huur niet kunnen betalen en ook geen voedsel of kleding kunnen kopen. Maar ook eenvoudige dingen zoals je identiteitsbewijs of paspoort verlengen kan niet meer en dan hebben we het nog niet eens gehad over dat er geen hulpmiddelen zoals een bril aangeschaft kunnen worden. Dit zijn hele eenvoudige dingen die als je in armoede leeft niet meer lukken.

Om deze minima mensen bij te staan en een steuntje in de rug te geven, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan heeft kledingbank Egmond een kerstpakketten actie opgezet. Speciaal voor de minima, zodat zij ook een leuke kerst hebben.

Hoe kunt u helpen:
· U kunt een kerstpakket afleveren bij de kledingbank. Wij zorgen er dan voor dat het naar een minima gezin gaat
· U kunt een familie uitkiezen uit een lijst bij ons in de kledingbank zodat u gericht wat kunt kopen (families staan onder nummer en niet onder naam). Privacy is gewaarborgd bij ons.
· U kunt een geldelijke donatie geven dan maken wij er een leuk kerstpakket van voor een gezin. U kunt een bedrag overmaken op NL59RABO0359676642 t.n.v. Stichting Kledingbank Egmond o.v.v. kerstpakket.
· U kunt houdbare etenswaren, cadeaubonnen of cadeaus afleveren bij de kledingbank en wij maken dan van alles wat we binnen krijgen leuke kerstpakketten.

Kortom er zijn mogelijkheden genoeg om te helpen. Op dit moment hebben er al meer dan 120 minima gezinnen zichzelf opgegeven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiervan is nu ongeveer de helft gekoppeld. Dat betekent dat wij nog meer dan 60 mensen zoeken die een kerstpakket voor een ander willen maken. Alle gezinnen die zichzelf hebben opgegeven komen uit de regio.

Wilt u een familie blij maken met een kerstpakket? Opgeven kan makkelijk via kledingbankegmond@ziggo.nl of via 0614584537

Valt u onder de minima? Meld u dan aan bij stichting Kledingbank Egmond.

Stichting Kledingbank Egmond


Sint Adelbertusweg 42
1935 EM Egmond Binnen
Kledingbankegmond@ziggo.nl
www.kledingbankegmond.nl
0614584537