ALKMAAR/SCHERMERHORN - In december zal vocaal ensemble Bamestra Nova in de regio 2 kerstconcerten geven (zie onderaan dit bericht). Ook in 2023 zet Bamestra Nova de traditie van een jaarlijks kerstconcert voort. De laatste jaren is daarbij steeds gekozen voor een integrale uitvoering van een compositie in het teken van de kerst. In 2023 voeren we uit:

In Nativitatem Domini Canticum (Marc-Antoine Charpentier - H.416)

Naast het hoofdwerk krijgt u een afwisselend geheel van kerstliederen te horen uit vele landen, met zowel moderne als traditionele stukken van o.m. Lauridsen, Britten, Rutter e.a. Dit concert zal u dan ook goed in de kerstsfeer brengen.

Bamestra Nova is een vocaal ensemble dat oorspronkelijk in de Beemster is opgericht (Bamestra is de Latijnse benaming voor de Beemster). Het ensemble bestaat uit 11 geschoolde zangers uit de Kop van Noord-Holland en bestaat in wisselende samenstelling inmiddels zo’n 30 jaar. Jaarlijks worden meerdere concerten gegeven. De muzikale leiding en de begeleiding is in handen van Jean-Luc Vriend. Na de corona-periode - waarin we twee jaar niet hebben kunnen optreden - zijn we in 2022 weer met succesvolle optredens doorgegaan. Wij hopen u te ontmoeten tijdens één van onze kerstconcerten in december. De toegangsprijs bedraagt €15 per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de website www.bamestranova.nl (klik op de knop “Kaarten bestellen”). Eventueel kunt tegen contante betaling ook aan de kerk kaarten kopen (zolang de voorraad strekt). Verdere informatie kunt u vinden op onze website www.bamestranova.nl

10 december Kerstconcert De Terp - Oudorp - Kerklaan 4, Oudorp - aanvang 15.00 uur
16 december Kerstconcert Grote kerk - Oosteinde 2, Schermerhorn - aanvang 20.15 uur
Muzikale leiding en begeleiding: Jean-Luc Vriend