ALKMAAR - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht koop je voor € 3,00 bij VVV Alkmaar of De Eendracht in 't IJkgebouw. Voor de beste ervaring neem je je koptelefoon of oortjes mee.

Expeditie Alkmaars Kanaal

Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal. Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen.Wist je trouwens dat het destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Nu vormen de oevers van het kanaal de vruchtbare bodem voor een nieuw tijdperk. Laat je verrassen!

Special Expeditie Alkmaars Kanaal: Bovendrijven

Op speciaal geselecteerde dagen is er een special die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje, wat lekkers en een bijzondere locatievoorstelling aan de waterkant. Tijdens deze special zie je de nieuwe voorstelling van theatermaker Isan Vos. Isan Vos maakt samen met zijn vader een voorstelling langs het water, waarbij zij zich laten inspireren door de 'ingehaalde mens'. Deze voorstelling is onderdeel van de fietstocht.

Bovendrijven gaat op zondag 21 april in première.

Kijk voor tickets en meer informatie op

www.karavaan.nl/