HEILOO - De afgelopen weken zijn de studenten van ArtEZ Muziektheater hard aan het repeteren op locatie voor DE LAATSTE BOOM. Een voorstelling die is gemaakt, voor Karavaan Festival, ter ere van dit eeuwenoude landgoed in Heiloo en de gedachte over dit landgoed van de toekomst.

DE LAATSTE BOOM is een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid op Landgoed Ter Coulster. Onder leiding van regisseur Joeri Heegstra geven de 10 studenten van ArtEZ Muziektheater een muzikale kijk op de geschiedenis van het landgoed.

KARAVAAN FESTIVAL
Van Hemelvaart tot en met Pinksteren (18 t/m 29 mei) beleef je in de kop van Noord-Holland bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek. Thema van deze editie: Groeiende contrasten.

Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je naar de voedselbank, boerderijen, innovatieve bedrijven, natuurbegraafplaats, kerken, de duinen, landgoederen en andere onverwachte plekken waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst vijftien landelijke premières in regio Alkmaar te beleven.

LANDGOED TER COULSTER
Op 13 mei verschijnt er een boek over deze ruimt 600-jarige geschiedenis. Daarin lees je de roerige historie van het kasteel, de vele boerderijen en de kleurrijke en invloedrijke, veelal adellijke, families die vanaf 1400 eigenaar waren. Deze families hadden weer connecties met belangrijke personen uit de geschiedenis zoals bijvoorbeeld: de graven van Holland, van Oldenbarnevelt, Johan de Wit, Vondel en Erasmus.

Het boek is ook te koop na afloop van de voorstelling (alsook het Ter Coulster bier).
Ook zo nieuwsgierig geworden? Koop dan snel je tickets via karavaan.nl