ALKMAAR - Repair Café NME Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren een Repair Café in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Kom je ook langs op woensdag 23 maart? Je kan inlopen met kapotte spullen waarna twee bedreven vrijwilligers van het Repair Café er alles aan zullen doen deze te repareren. Richtlijn voor het meebrengen van spullen is: je moet het (in je eentje) kunnen dragen. Het Repair Café is van 17.30 tot 20.00 uur. Je kan binnen lopen tot ongeveer 19.30 ongeveer, want de bibliotheek sluit om 20.00 uur.

Je kan komen voor eenvoudige reparaties aan kleinere apparaten. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Natuur- en Milieu Educatie centrum Alkmaar
Het Natuur- en Milieu Educatie centrum Alkmaar voert al ruim 12 jaar in opdracht van de gemeente allerlei mooie projecten uit rondom deze thema's. Het Repair Café dat zij 4 dagen in de week runnen op de Bestevaerstraat, is onderdeel van hun thema ’circulair‘. Daarnaast informeren zij Alkmaarders over duurzaamheid & energiebesparing en werken ze veel met scholen samen.

Waar en wanneer?
Het Repair Café vindt plaats op woensdag 23 maart in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 (in het leescafé) en is geopend van 17.30 tot 20.00 uur. De entree is gratis. Je betaalt alleen voor eventuele materialen / onderdelen. Laten repareren is uiteraard op eigen risico. Als iets niet ter plekke gemaakt kan worden, word je uitgenodigd naar de Bestevaerstraat te komen. Weggooien? Mooi niet! Kom met je reparaties langs bij het Repair Café in de bibliotheek.