ALKMAAR - De Kanaalkade in Alkmaar is woensdag en donderdag afgesloten omdat de laatste asfaltwerkzaamheden plaatsvinden. Het stille asfalt en de definitieve belijning worden aangebracht. De putranden van de rioolputten worden ook vervangen.
Woensdag 6 augustus
Op woensdag 6 augustus wordt het gedeelte vanaf de kruising Geestersingel tot aan de voetgangersoversteek bij Ringersbrug uitgevoerd. Op de kruising Geestersingel vinden geen werkzaamheden plaats. Bewoners en bevoorrading voor het gebied achter de Kanaalkade kunnen die bereiken via omleidingsroute 5: vanaf rotonde Bergerhout/Geestersingel via Zevenhuizen, Gasthuisstraat, rechtsaf Bagijnestraat, Heul, linksaf Koorstraat, St Laurensstraat, linksaf St Sebastiaanstraat, rechtsaf Koningsweg, rechtsaf Gedempte Nieuwesloot, linksaf St Laurensstraat, Koorstraat, rechtsaf Heul, Bagijnestraat, linksaf Gasthuisstraat, Zevenhuizen.}

Ook is het woensdag mogelijk om vanaf de Friesebrug via de Gedempte Nieuwesloot het gebied te bereiken. Deze woensdag is parkeergarage De Vest niet bereikbaar. Auto’s die in de garage staan kunnen die verlaten via de Paardenmarkt, Koningsweg en Gedempte Nieuwesloot (omleidingsroute 5).

Donderdag 7 augustus
Op donderdag 7 augustus wordt het gedeelte vanaf de voetgangersoversteek Ringersbrug tot aan de kruising Wageweg/Friesebrug uitgevoerd. Op de kruising Wageweg/Friesebrug vinden geen werkzaamheden plaats.

Bewoners en bevoorrading voor het gebied achter de Kanaalkade kunnen die bereiken via omleidingsroute 5 (vanaf rotonde Bergerhout/Geestersingel via Zevenhuizen, Gasthuisstraat, rechtsaf Bagijnestraat, Heul, linksaf Koorstraat, St Laurensstraat, linksaf St Sebastiaanstraat, rechtsaf Koningsweg, rechtsaf Gedempte Nieuwesloot, linksaf St Laurensstraat, Koorstraat, rechtsaf Heul, Bagijnestraat, linksaf Gasthuisstraat, Zevenhuizen) of via de Minderbroederstraat.

Vanaf de Friesebrug via de Gedempte Nieuwesloot is het gebied achter de Kanaalkade dan niet te bereiken. Bewoners rondom parkeergarage Karperton kunnen het gebied bereiken via omleidingsroute 5 (Markstraat, Voordam) en verlaten via Luttik Oudorp, Wageweg/Korte Vondelstraat. Op de kruising Geestersingel respectievelijk Wageweg/Friesebrug en bij de voetgangersoversteek Ringersbrug staan de betreffende dag verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden.

Parkeergarage Karperton
Op donderdag 7 augustus is parkeergarage Karperton niet bereikbaar. Auto’s die in de garage staan kunnen die verlaten via de Voordam, Markstraat, Gedempte Nieuwesloot (omleidingsroute 5). De rijrichting op de Koningsweg wordt gedurende deze twee dagen tijdelijk mgedraaid in verband met de omleidingsroute 5.

Vrijdag 8 augustus
Op vrijdag 8 augustus wordt er niet gewerkt. De kaasbussen en doorgaand verkeer kunnen vrijdag ‘gewoon’ gebruik maken van de Kanaalkade in 2-richtingen.