ALKMAAR - In het weekend van 18 en 19 september 2021 verandert Alkmaar eindelijk weer in Kaeskoppenstad. Het historische evenement neemt je mee naar het einde van de zestiende eeuw, iets wat vorig jaar helaas niet mogelijk was. Ga op een onvergetelijke tijdreis door het Alkmaar van vlak na het Alkmaars Ontzet.

Vorig jaar was het niet mogelijk om Kaeskoppenstad te organiseren; in Nederland was er corona en Kaeskoppenstad had er de pest in. Maar één jaar langer broeden op de 13e (!) editie van Kaeskoppenstad heeft gezorgd voor mooie ideeën, spectaculaire ontwikkelingen en groter enthousiasme dan ooit!

Waar iedereen de stad het afgelopen jaar op z’n kalmst heeft meegemaakt, neemt de 13e editie van Kaeskoppenstad je graag mee in een rumoerig en vermakelijk, historisch Alkmaar. Ontmoet de Watergeuzen en kooplui, loop door het stro langs de grachten en waag een gokje in het Kaesino. Op iedere hoek valt iets te zien of beleven!

Kaeskoppenstad vindt zoals ieder jaar plaats in het oudste wijkje van Alkmaar: d'Oude Stad. Alkmaar was een belangrijke handelsstad, er werd veel gebouwd en de stad krioelde van de nieuwkomers en optimistische jeugd. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad kijk je als bezoeker je ogen uit.

Kortom, Kaeskoppenstad wordt dit jaar als vanouds, maar mét een aantal nieuwe verrassingen. We staan te popelen om samen met de figuranten en alle andere vrijwilligers Alkmaar eindelijk weer om te toveren tot een historische beleving. Kom op 18 en 19 september 2021, tussen 12.00 uur en 17.00 uur naar het Waagplein en betreed Kaeskoppenstad via de Binnenpoort. De kaartverkoop start medio augustus op www.kaeskoppenstad.nl.