ALKMAAR - Op 1 en 2 juni barst het Kaeskoppenstad festival weer los in d' Oude Binnenstad van Alkmaar. Dit jaar is het extra reden voor een feestje, want het is de 15e editie!

Kaeskoppenstad heeft voor deze jubileumeditie een nieuwe route in petto. Waar je voorgaande edities het festijn betrad op de Voordam, begint de route nu bij het Fnidsen. Je loopt meteen in het hart van de oude binnenstad, met de mooie gevels en karakteristieke straatjes.

De route brengt je daarna, via het Verdronkenoord, door de prachtige Sint Laurentiuskerk. Na de sereniteit van de kerk, kom je in het feestgedruis van het Kaesino. Speel leuke spellen en waag een gokje bij de levende fruitmachine!

Je vervolgt je weg naar het sfeervolle Luttik Oudorp, waar je ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen!

Opening Kaeskoppenstad 1 juni door Burgemeesters


Zoals inmiddels gebruikelijk zal de opening van Kaeskoppenstad in de vorm van een Bonte Stoet zijn, die over de Laat en de Langestraat richting De Mient trekt. Een geweldig gezicht, dat veel bezoekers trekt. Ook de vorig jaar geïntroduceerde reuzen zullen weer van de partij zijn. Traditiegetrouw overhandigt de Burgemeester Anja Schouten, dit jaar samen met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe, de sleutel van de stad aan de Burgemeester van Kaeskoppenstad, waarna het tweedaagse festival kan losbarsten!

Tickets voor Kaeskoppenstad zijn nu verkrijgbaar en bestel je op www.kaeskoppenstad.nl.