ALKMAAR - Met pijn in het hart moet de organisatie van Kaeskoppenstad je vertellen dat Kaeskoppenstad helaas dit jaar niet door kan gaan. De huidige maatregelen om COVID-19 te bestrijden maakt het de organisatie onmogelijk om Kaeskoppenstad te organiseren. Ze slaan de editie van dit jaar dus over, maar ze openen onze poorten weer op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021, zet dit alvast in je agenda!

De binnenstad van Alkmaar zou dit jaar voor de 13e keer (!) teruggaan naar het begin van de Gouden Eeuw. Er waren grootse plannen met nieuwe thema’s en een nieuwe workshop-vorm voor figuranten. Een aantal weken geleden hadden ze nog de hoop om Kaeskoppenstad te verplaatsen naar september, maar gezien het verbod op landelijke evenementen is dat helaas ook geen optie meer.

“Wij verplaatsen onze plannen daarom vol goede moed naar zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021. Via deze weg bedanken we alle betrokkenen voor hun geduld en begrip en wij hopen iedereen volgend jaar weer met open armen te mogen ontvangen” aldus Klaas Kirpensteijn, de voorzitter.