ALKMAAR - Winnaar Schnitger Orgelconcours bespeelt beide orgels in Grote Kerk Alkmaar

Het eerstvolgende gratis toegankelijke kaasmarktconcert in de Grote Kerk Alkmaar wordt verzorgd door organist Frederick James, prijswinnaar van het Schnitger orgelconcours 2019. Op vrijdag 12 juli om 12.00 uur en om 13.00 uur speelt hij werken van Cavazzoni, Tunder, Bach en Buxtehude op beide orgels.

Over Frederick James
Freddie James zijn muzikale carrière begon als koorzanger bij de kathedraal van Southwark. Daarna bekleedde hij functies als orgelwetenschapper bij Croydon Minster en assistent-organist bij de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Hij studeerde een jaar aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af aan het St. John’s College, met een dubbele primeur en MPhil-graad. Ook studeerde hij orgel en klavecimbel aan de Staatliche Hochschule für Musik un Darstellende Künste in Stuttgart. Freddie gaf veel solorecitals in heel Europa. Hij is veelgevraagd als continuospeler op orgel en klavecimbel Hij won prijzen op internationale orgelcompetities in Innsbruck, Alkmaar, Wiesbaden, Treviso, Pistoia en Sion.

Zomeravondconcerten
Van 15 juli t/m 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Meer informatie en kaartverkoop
Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten op de vrijdagen kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van nationale en internationale organisten. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk. Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een gratis ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Ga voor het reserveren voor een ticket voor de gratis Kaasmarktconcerten naar www.grotekerkalkmaar.nl en kies daar voor de betreffende datum en het tijdsvak 12.00 of 13.00 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.