ALKMAAR - De Alkmaarse Kaasmarkt is de grootste in Nederland en daardoor een belangrijke bezoekerstrekker voor de gemeente. Wie anders dan dé autoriteit op het gebied van Toerisme zou de eervolle taak van belluider moeten krijgen; Jos Vranken, directeur van Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), opent op vrijdag 7 juli om 10:00 uur de kaasmarkt op het Waagplein.


Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC)

Het NBTC is de nationale destinatiemanagement-organisatie van en voor Nederland. Zij staan voor een duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland en de veranderende rol van toerisme. Het gezamenlijk belang van bezoekers, bedrijven en bewoners staat hierbij voorop, zodat toerisme bijdraagt aan het welzijn en de welvaart in heel Nederland.

Samenwerking NBTC & Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing (HvNH*)

Als samenwerkingspartner heeft Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing nauw contact met het NBTC. HvNH maakt dankbaar gebruik van de data die NBTC verstrekt over toerisme om zo gemeente Alkmaar, Bergen en Castricum goed te kunnen vermarkten onder de waardevolle bezoekers in binnen- en buitenland.

‘Internationale bezoekers vormen een belangrijk deel van het totaal aantal bezoekers aan onze regio en daarom werken we graag samen met NBTC. Hart van Noord-Holland maakt veelvuldig gebruik van de kennis en expertise van NBTC waardoor we nog beter ons werk kunnen doen bij de bewerking van de markt van de internationale bezoeker’. - Ger Welbers, directeur HvNH

* Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing is de overkoepelende organisatie waaronder Alkmaar Marketing en Alkmaar Store (VVV) vallen. De diverse activiteiten vinden onder andere plaats onder de merknamen Alkmaar Prachtstad, Visit Alkmaar en Alkmaar Store (VVV).