ALKMAAR - Marian van Es neemt op 15 juli na een lange onderwijsloopbaan afscheid als leerkracht van de Burijn in Alkmaar. "Ik stap met een dubbel gevoel de deur uit.."

"Ik stop met gemengde gevoelens", geeft Marian van Es aan. "Dat heeft alles te maken met het feit dat ik mijn werk na 46 jaar nog altijd met heel veel plezier doe. Ik heb genoten van mijn tijd op de Burijn waar ik elke dag weer in een warm bad terecht kom." Aan de andere kant geeft Marian aan dat ze straks ook een gevoel van vrijheid zal ervaren. "Het voelt als de juiste keuze om nu met pensioen te gaan, alhoewel ik de kinderen, de ouders en mijn collega’s ontzettend ga missen."

Kweekschool

Marian van Es begon haar onderwijscarrière 46 jaar geleden op de kweekschool op de Oudegracht in haar woonplaats Alkmaar. “ Van jongs af aan was ik al met buurtkinderen schooltje aan het spelen. Ik zette in de garage van mijn ouders tafels neer en ik leerde de kinderen hoe ze moesten vouwen.” Nadat Marian met een diploma op zak ging solliciteren kwam ze na een omweg in Bergen terecht op de Ark in Alkmaar. “Mijn hart ging naar de kleuters waar ik heerlijke jaren heb beleefd. Op woensdagmiddag moest je in die tijd nog wel je hoofdakte halen. Dat waren andere tijden…”
Via een vriendin werd Marian op een vacature op de Burijn gewezen. “Ik werd meteen aangenomen en ik ben nooit meer weggegaan. Ik heb op de Burijn de allerleukste tijd van mijn leven gehad.”

Afscheid

Tsja.. en dan het naderende afscheid. “Het was geen makkelijke keuze om uit te spreken dat ik echt wilde gaan stoppen. Ik ga elke dag met plezier naar school. Laatst zei een kind uit mijn klas: ‘Juf, wat heb jij van die kreukels in je gezicht. Ik: dat komt omdat je al een oud juffie hebt. Hoe oud ben je dan? Ik: 65 jaar. Oh, zo oud is mijn oma ook, maar je ziet er niet uit als een oma.’ Dat zijn van die momenten die je nooit meer zal vergeten.”
Marian van Es zal zich in ieder geval niet vervelen. “Ik wil in ieder geval een reis naar Australië maken van 3 maanden. Daarnaast wil ik vrijwilligerswerk gaan doen en zal ik lekker vaak naar het theater en de bioscoop gaan. Heerlijk!!”

Herinneringen
“Uiteraard zal ik nog regelmatig denken aan die fijne jaren op de Burijn. Mooie herinneringen vergaan niet. Ik laat een warme plek achter met fijne mensen.”

Uitnodiging
Het team van de Burijn zal op 14 juni a.s. een feestelijke muzikale dag organiseren waarbij de hele school betrokken is. Om 14:00 zal er op het schoolplein gelegenheid zijn om voor alle oud-leerlingen, oud-collega’s en bekenden langs te komen om Marian in het zonnetje te zetten. U bent van harte welkom! Een kaart of een persoonlijk berichtje is ook mogelijk. U kunt deze versturen naar
De Burijn, Stempelmakerstraat 20, 1825DP Alkmaar, de.burijn@saks.nl