ALKMAAR – Het Alkmaarse KaasdragersGilde doet op zondag 17 juni een poging om het wereldrecord “Kaas Proeven” te verbreken. Deze poging vindt plaats vanaf 13:00 uur op het Waagplein en is ter ere van haar 425-jarig bestaan. Het Gilde zoekt nog 750 kaasproevers voor de recordpoging.

Wie jarig is trakteert!
Het hele weekend staat in het teken van het jarige Gilde. Vrijdag 15 juni is de Kaasmarkt extra feestelijk, naast muziek en een traktatie, mogelijk gemaakt door Dobla, voor het publiek onthult het Gilde ook iets speciaals. Kaasvader Willem Borst: “Ik kan nog weinig verklappen, maar dat het een feestje wordt dat is zeker.”

Wereldrecord “Kaas Proeven”
Zondag 17 juni viert het Gilde dan echt haar verjaardag. Op die dag bestaat het Gilde precies 425 jaar. “Om dit jubileum met zoveel mogelijk mensen te vieren, organiseren wij een wereldrecord kaas proeven. Denk aan zes verschillende soorten kaas van o.a. Beemster en Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel, lange tafels, muziek, een kidszone met schmink en suikerspinnen én natuurlijk een unieke kans om een wereldrecord te vestigen. Het huidige record staat op 561 fijnproevers. Daar moeten we als echte kaasstad natuurlijk overheen,” aldus de Kaasvader Willem Borst.

De bekende Alkmaarse Karin Bloemen zorgt tijdens de recordpoging voor de presentatie. De opbrengst van de middag gaat naar het goede doel “Alkmaarders helpen Alkmaarders” – een fonds dat zich inzet voor stadsgenoten die geen of onvoldoende toegang hebben tot medische (zorg)voorzieningen.

Op zoek 750 kaasproevers
Het Gilde zoekt nog 750 kaasproevers. Dus ooit een wereldrecord willen vestigen? Dan is dit je kans. Aanmelden voor de recordpoging kan nog tot vrijdag 15 juni as. via: www.kaasdragergilde425jaar.nl.Iedereen kan meedoen, echter alleen kaasproevers vanaf 18 jaar tellen mee voor het wereldrecord. Het Gilde heeft een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.