ALKMAAR - Jongerencentrum The Mall, van Youth for Christ, heeft 30 maart 2022 de documentaire ‘Jongeren en hoop’ online gelanceerd. In deze documentaire worden 5 jongeren tussen de 17-19 jaar gevolgd die ondanks tegenslagen iets van hun toekomst willen maken. Zij hebben de mentaliteit van ‘Ik weet wat ik wil, en ik ga ervoor’ en zijn daarmee een positief voorbeeld van veerkracht onder jongeren.

Het jongerenwerk van Youth for Christ The Mall is al 16 jaar actief in Alkmaar. Inmiddels hebben ze in verschillende wijken een huiskamer gehad. The Mall heeft dagelijks activiteiten zoals een inloop, huiswerkbegeleiding, meidenwerk en een sportproject waarbij jongeren gecoacht worden in het wijkcentrum De Rietschoot in Koedijk.
Jongeren hebben het moeilijk. Scholen waren de afgelopen twee jaar maandenlang gesloten en het jongerenwerk kon maar in beperkte mate doorgang vinden. Een brede groep jongeren kampt inmiddels met psychische klachten. Daarnaast vertoond een kleine groep uitdagend gedrag op straat wat opgepakt wordt door de media.

“Er komen veel negatieve berichten in het nieuws over jongeren”, zegt jongerenwerker Daniel Octavianus. “Maar ik zie iets anders, ik zie dat er hoop is voor jongeren zodra ze weten wat ze willen en perspectief hebben voor de toekomst. En dat willen we met deze documentaire laten zien.’
Onderdeel van het jongerenwerk is jongeren in hun kracht zetten. Ook in deze documentaire laten we die aanpak zien. De documentaire sluit af met een muziekclip die gemaakt en bedacht is door de jongeren zelf.

De documentaire is online te zien door de onderstaande QR code te scannen met je camera op je mobiel. Of bekijk hem op onze website: www.alkmaar.yfc.nl