ALKMAAR - Door de corona pandemie dreigen jongeren massaal uit te vallen met psychische problemen. Weinig toekomstperspectief en het gebrek aan sociale contacten zorgen voor zeer zware stress. Scholieren dreigen hun eindexamen niet te halen en studenten kunnen niet afstuderen. Studievertraging heeft weer invloed op carrièrekansen en studiefinanciering, het vangnet van vrienden valt weg door beperking van contacten. In een periode waarin je graag wilt groeien, stagneert de ontwikkeling juist.

Naar de jongeren met mentale problemen wordt op dit moment niet omgekeken. Hier moet wat aan gedaan worden vinden Gido (19), Jonah (20), Ilse (18) en Sanne (17) uit omgeving Alkmaar.

Precies daarom zijn zij via social media een initiatief gestart om jongeren de mogelijkheid te geven hun verhaal te delen. Via de Instagram pagina @brievenvanhetbrein verzamelen zij zoveel mogelijk verhalen. Deze verhalen gaan zij bundelen in brieven en op 5 maart overhandigen aan de minister van Volksgezondheid. Op dit moment hebben wij al meer dan 150 brieven ontvangen en wij verwachten er uiteindelijk tussen de 500 en 1000 te kunnen overhandigen, vertelt Gido. Hoe meer verhalen, hoe meer impact en des te groter de kans dat er nu wel naar ons wordt geluisterd. De jeugd is op. Help ons mee en deel jouw verhaal via de link in onze bio van het Instagram pagina @brievenvanhetbrein. Samen maken we echt een verschil.