ALKMAAR - Stichting Sport-Z is op zoek naar enthousiaste jongeren die op en rondom het Krajicek Playground in de Mare leuke en sportieve activiteiten willen organiseren. De functie biedt een geweldige kans voor jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Zij krijgen de titel van 'Krajicek Scholarshipper' voor één jaar toegekend. Naast een Nike kledingpakket ontvangen zij in ruil voor hun diensten een studiebeurs of passende vergoeding én een Krajicek Scholarshipdiploma.


De jongeren die het komende jaar als Krajicek Scholarshipper aan de slag gaan in de Mare, staan een sportief jaar te wachten. Zij dragen op een positieve manier bij aan de buurt en leren hoe ze (wekelijks) activiteiten en evenementen organiseren. Hierover worden ze onderwezen via de Krajicek Academy, waarbij ze via verschillende modules hun eigen talenten leren ontdekken. Zij worden de hele periode begeleid door een maatschappelijk sportcoach van Sport-Z. Een mooie kans, bijvoorbeeld ter aanvulling op het CV.

Jongeren tussen de 15 en 27 jaar, die graag wat voor de wijk 'de Mare' willen betekenen, kunnen zich voor de functie aanmelden via j.zuijdam@sport-z.org of 06-43168901. De activiteiten vinden veelal plaats op de dinsdagmiddag, maar dit is bespreekbaar. Wie nog een stage in moet vullen die aansluit bij deze functie kan ook contact opnemen. Het hele project wordt mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met de Krajicek Foundation, de jongerenwerkers van LINK en de Huiskamers en Sociaal Cultureel werk van Wijkcentrum Mare Nostrum.