HOORN/ALKMAAR - Net klaar met je examens en wil je een tussenjaar nemen? Of ben je gestopt met je studie en nog geen idee wat je wilt gaan doen? Start je zoektocht met het Gouden Kans Project, speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Tijdens deze zogeheten maatschappelijke diensttijd van 4 maanden ontwikkel je je vaardigheden en draag je bij aan een socialere en duurzamere omgeving. Je ontmoet nieuwe mensen en doet ook nog iets goeds voor een ander. Lijkt het je wat? Geef je dan snel op. Op 19 september start een groep in Hoorn en op 10 oktober in Alkmaar. Deelname is gratis.

Het Gouden Kans project is er voor jongeren die hun talenten willen ontwikkelen, terwijl ze erachter komen wat ze echt willen doen en zich voor een ander of hun omgeving inzetten. Met het Gouden Kans project volg je een programma van vier maanden, die start met een gezamenlijke startweek. Zo leer je elkaar en jezelf beter kennen. Vervolgens volg je een workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Gelijktijdig zet je je in voor een organisatie die midden in de samenleving staat of voer je met jouw groepje een zelfgekozen project uit. Er is keuze uit een aantal projecten die gemeen hebben dat ze een maatschappelijk doel dienen: ze moeten sociaal en duurzaam het verschil maken. Zo kun je ervaring op doen en krijg je een duidelijk beeld voor je toekomstperspectief.

Een 8!
Al meer dan 100 jongeren gingen je voor en pakten deze gouden kans. Ze beoordelen het Gouden Kans programma met een 8. Ze zeggen ze dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject. Bijvoorbeeld omdat ze door Gouden Kans erachter zijn gekomen welke opleiding bij hen past, maar ook omdat ze door Gouden Kans mensen hebben kunnen helpen.

Iets voor jou?
De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op zoek zijn naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Heb je 4 maanden lang, 3 dagen in de week de tijd om je in te zetten voor een maatschappelijk interessante opdracht in jouw omgeving en wil je gelijktijdig een mooi workshopprogramma volgen? Laat het ons weten via www.goudenkansproject.nl. Hier vind je ook meer informatie. Wil je als organisatie meedoen? Dat horen we het ook graag! Kijk gauw op www.goudenkansproject.nl