Jongen (4) raakt gewond in ziekenhuis Alkmaar. Ziekenhuis handelde erg laat.

Een jongen van 4 jaar was samen met zijn oma en broer op bezoek bij zijn oom, die de nacht daarvoor was opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens de bezoekuren kwam de jongen op het buitenterrein ten val, waarna een ernstige bloeding volgde.

Zijn oma probeerde met haar handen het bloeden te verminderen. En bracht de gewonde jongen het ziekenhuis binnen.


SPOOR VAN BLOED.
De jongen liet in het ziekenhuis een spoor van druppelend bloed achter, en de bezoekers reageerde erg geschrokken. Maar van hulp was geen spoor te bekennen.

DOKTOREN KEKEN TOE.
De doktoren die de huilende jongen, en geschrokken oma tegemoet liepen keken toe, stopte even, maar liepen vervolgens door in veronderstelling dat oma de weg wel wist. De oom die ook aanwezig was heeft meerdere malen om hulp geroepen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

De oom laat weten dat het ziekenhuis erg slecht heeft gehandeld. Omstanders hebben ons de weg naar het EHBO aangewezen, maar de doktoren zelf lopen ons voorbij. Dat is toch onnatuurlijk? Zeker als het ongeluk in het ziekenhuis zelf gebeurd?

De oom voegt daaraan toe dat de bloed twee dagen later nog steeds buiten op de grond lag.

Na dat de gewonden jongen, en de geschrokken oma het halve ziekenhuis hebben afgelopen, kwam hulp vanuit onverwachte hoek. Een medewerker dat klaar was met haar dienst ontfermde zich over de gewonden jongen.

De jongen is gehecht, en inmiddels weer thuis.

TOT SLOT.
De oom vraagt of het bericht zo veel mogelijk gedeeld kan worden, zodat dit soort missers in het vervolg niet nog één gebeuren. Ernstig bloedverlies kan ernstige gevolgen hebben.