ALKMAAR - JOL-Rekerhout, Bijna iedere wijk in Alkmaar heeft wel een eigen JOL project. Het zijn allemaal zelfstandige projecten met eigen vrijwilligers. Het kan daarom best zijn dat het ene project heel andere dingen doet en spelregels heeft dan het andere.


JOL Rekerhout organiseert al meerdere jaren activiteiten voor kinderen woonachtig in Alkmaar en omstreken. Tijdens de JOL worden verschillende activiteiten, speurtochten, spellen en nog veel meer gedaan. Zo staat de JOL het meest bekend als timmerdorp, waarbij de kinderen in groepen hun eigen hut gaan bouwen met behulp van pallets, hamers, zagen, spijkers en verf. Als leiding zijnde is het ieder jaar weer een genot om te kijken naar het uiteindelijke kleurrijke resultaat. Daarnaast proberen wij ieder jaar weer voor het nodige "nieuwe" vermaak te zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een compleet nieuw spel zijn, een spel in een nieuw jasje of een uitbreiding zijn op een huidig spel. Hiervoor proberen wij gebruik te maken van de kennis van de leiding, de plek om in de laatste twee weken van de zomervakantie buiten te spelen en vrienden te maken.

In de laatste twee weken van de zomervakantie organiseren wij (een groep van ca. 30 vrijwilligers) voor de basisschoolkinderen van 6 t/m 12 jaar een "Jeugdstad". De eerste twee dagen helpen zij de kinderen bij het maken van een hut. Zij zorgen voor hout en spijkers, hamer en zaag zijn eventueel te leen.

De hutjes worden beoordeeld op oa. creativiteit en veiligheid. Om ook de ouders nog even kind te laten zijn, geven wij hen ook een avondje de kans om de hut van hun kind(eren) te verbeteren. Als de hutten af zijn, en leuk versierd, is er een koopavond waarop de kinderen wellicht wat extra zakgeld kunnen verdienen.

De rest van de dagen worden gevuld met een uiteenlopend programma: Levend Stratego, spelencircuits, bingo, de jongens tegen de meiden, een vossenjacht en een speciale dag waarop wij met de kinderen de hele dag iets leuks gaan doen wat natuurlijk helemaal in het thema past. Ieder jaar kiezen wij namelijk een thema voor de JOL: jaargetijden, boerderij, jungle, sprookjes et