ALKMAAR - Wie zegt dat ‘sport en spel’ en vasten niet samen gaan tijdens de maand Ramadan zou s’nachts eens een kijkje moeten nemen bij Trefpunt No Limit in Overdie Alkmaar.

Bij No Limit komen na de iftar (de maaltijd die het vasten verbreekt) en het avondgebed bij de moskee, de jongeren uit Overdie gezamenlijk naar het Trefpunt. Ze kunnen bij Aussie en Marja (de oprichters en drijvende kracht achter het succesvolle Trefpunt No Limit) terecht voor nachtelijke trainingen en spelen en samenzijn tijdens de Ramadan.

Voor het derde eenvolgende jaar heeft de gemeente Alkmaar toestemming gegeven om het trefpunt open te stellen van 0.00 uur tot uiterlijk 3.00 uur tijdens Ramadan om zo de overlast van jongeren op straat tot het minimum te beperken. Deze extra inzet blijkt een zeer goede zet van de gemeente ,want de overlast blijft nu zeer beperkt in de wijk in vergelijking met de jaren voor de openstelling van No Limit . Zij ontvangen dagelijks grote groepen jongeren die samen sporten, spelen, eten , praten, film kijken of muziek luisteren.

Het zijn lange dagen en het is hard werken in deze bijzondere maand voor Aussie en Marja want de reguliere lessen overdag en sávonds gaan ook gewoon volgens rooster door. Trots en tevreden zijn zij zeker ,dat zij zoveel jongeren weten te bereiken en deze jongeren ook dit jaar weer met plezier de weg naar No Limit weten te vinden.