ALKMAAR - Zaterdag 6 juli werd de 10e editie van de JCI Alkmaar Challenge gereden. 70 schitterende auto's namen deel aan de rally en streden voor het podium en de eer. Deze dag werd door de serviceclub uit Alkmaar speciaal georganiseerd om geld op te halen voor drie lokale goede doelen, KNRM Egmond, Stichting Klas op Wielen en Stichting Sailwise. Zij mochten totaal € 20.000,- in ontvangst nemen.


Ruim 70 auto's stonden op 6 juli 2019 aan de start van de JCI Challenge, alweer de 10e editie. Na een heerlijk en zonnig ontbijt in bij Papa's Beach House in Hoofddorp werden de equipes met veel spektakel uitgezwaaid voor de eerste etappe.

Met het zonnetje in de rug was aangenaam toeren richting de unieke lunchlocatie. In The Harbour Club in Amsterdam Oost kwamen de deelnemers met de controlekaarten onder de arm binnen. Na te zijn bijgekomen in een schitterende ambiance stond de route van de middagetappe alweer te trappelen om gevonden te worden met een afsluitende proef in het vooruitschiet.

Met de adrenaline van de proef nog in het bloed werd niet veel later het AFAS Stadion binnengelopen voor het eindfeest en de goede doelen veiling in de lounge van Dusseldorp BMW. Een heerlijk diner en een drankje met uitzicht op het veld gaven de ingrediënten voor een smakelijke voortzetting van de dag. Sterke verhalen, ervaringen, punten, alles werd met elkaar gedeeld.

Vlak voor de prijsuitreiking kwam de veiling voor het goede doel aan bod. Diverse prachtige kavels die door meerdere bedrijven zijn ingebracht hebben de handen in de lucht gekregen. De opbrengst voor de geselecteerde goede doelen is maar liefst € 20.000,- euro. Een schitterende opbrengst na een schitterende dag!

De eerste prijs ging naar het team van Woldhuis vertegenwoordigt door Frank Verburg en Daphne Steenvoorden. Rick Kooij, voorzitter van de Challenge commissie, blikt tevreden terug, 'De rally is mede mogelijk gemaakt dankzij diverse sponsoren. Wij willen deze sponsoren, maar ook de deelnemers bedanken voor deze zeer geslaagde dag.'

Maatschappelijk relevant
De JCI Challenge draait om mooie auto's, passie, gezelligheid, netwerken en natuurlijk iets terug kunnen doen voor lokale goede doelen. De opbrengsten van de JCI Challenge 2019 gaan naar drie waardevolle lokale goede doelen. Kooij voegt toe: "JCI Alkmaar wil graag bijdragen aan lokale en maatschappelijk relevante goede doelen. Met behulp van dit evenement, meerdere sponsoren, alle deelnemers en de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) hebben we dit schitterende resultaat voor deze goede doelen gerealiseerd."

Over JCI
JCI Alkmaar bestaat sinds 1965 en maakt onderdeel uit van de grootste organisatie ter wereld: Junior Chamber International (JCI). JCI heeft persoonlijke ontwikkeling van haar leden als voornaamste doel. Bij trainingen, zakelijke evenementen, projecten voor goede doelen en bijvoorbeeld internationale congressen bouwen de leden van JCI Alkmaar in een plezierige omgeving aan hun persoonlijke vaardigheden en hun netwerk.